Ποιο είναι Το ιδανικό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας;

ιδανικό περιεχόμενο για την επιτυχία της ιστοσελίδας

Έχετε σκεφτεί ποιο είναι το ιδανικό περιεχόμενο για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας;

Σίγουρα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία και την ανάπτυξη της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο. Όμως ο πρωταρχικός παράγοντας είναι το να έχετε το ιδανικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας.

Με άλλα λόγια, όλα όσα περιέχονται εκεί όπως τα κείμενα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και τα προϊόντα σας, να εξυπηρετούν ένα σκοπό που θα οδηγήσει στην επιτυχία της ιστοσελίδας σας.

Γι’ αυτό το λόγο, στην Site-Forge δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιεχόμενο που μας δίνετε και σε αυτό που δημιουργούμε για εσάς, όταν αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για το ιδανικό περιεχόμενο;

Σκεφτείτε για λίγο γιατί θέλετε να δημιουργήσετε ιστοσελίδα ή e-shop για την επιχείρηση σας, ή αν ήδη έχετε μία, ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξης της;

Ο βασικός λόγος είναι ότι θέλετε να πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους μέσω αυτής, όπως για παράδειγμα να αυξήσετε το πελατολόγιο σας, τις πωλήσεις σας, το να γίνει η επιχείρηση σας πιο αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό μέσω του internet ώστε να αναπτυχθεί η επιχείρηση σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Είναι όμως αρκετό το να γνωρίζετε απλώς τους επιχειρηματικούς στόχους ώστε να  αναπτύξετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας; Η απάντηση είναι όχι! Αν σκεφτείτε μόνο τους δικούς σας στόχους, θα έχετε αγνοήσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία σας: Τις ανάγκες των επισκεπτών σας!

Όπως εσείς θέλετε να έχετε μια ιστοσελίδα για να εξυπηρετήσετε κάποιο σκοπό και να επιτύχετε τους στόχους σας, με παρόμοιο τρόπο οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας θέλουν κι αυτοί να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους.

Αυτές οι ανάγκες μπορεί να ποικίλουν, όπως το να χρειάζονται ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που προσφέρετε, ή το θέλουν απλώς να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για κάτι που τους ενδιαφέρει.

Για να είναι λοιπόν επιτυχημένη η ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να καταφέρετε να έχετε περιεχόμενο που να ικανοποιεί ταυτόχρονα και τους δικούς σας επιχειρηματικούς στόχους αλλά και τις ανάγκες των επισκεπτών.

Τι χρειάζεται να κάνετε για να έχετε το ιδανικό περιεχόμενο;

Πρώτο βήμα:

Το πρώτο βήμα όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, είναι να καθορίσετε τους στόχους της επιχείρησης σας.

Στη Site-Forge θεωρούμε πολύ σημαντικό αυτό το βήμα. Χωρίς σαφείς στόχους είναι σαν να βαδίζετε στην έρημο χωρίς χάρτη, όταν όμως έχετε ξεκάθαρους στόχους για το τι θέλετε να πετύχει η επιχείρηση σας μέσω της ιστοσελίδας της, τότε μπορείτε να καταρτίσετε ένα πλάνο και να οδηγηθείτε στην επιτυχία.

Δεύτερο βήμα:

Το Δεύτερο βήμα, είναι να βρείτε την χρυσή τομή, ανάμεσα στους στόχους της επιχείρησης σας και στις ανάγκες των επισκεπτών σας, ώστε να συνδυάσετε αυτά τα δύο με το ιδανικό περιεχόμενο.

Στη Site-Forge έχουμε διαπιστώσει ότι για πολλούς από εσάς είναι συνήθως πιο εύκολο να θέσετε τους στόχους για την επιχείρηση σας, και πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι ανάγκες των επισκεπτών. Στην πραγματικότητα όμως, και τα δύο αυτά βήματα είναι εξίσου σημαντικά.

site forge idaniko periexomeno gia istoselida

Τι χρειάζεται να κάνετε για να εντοπίσετε τις ανάγκες των επισκεπτών σας;

Το πιο βασικό είναι να σκέφτεστε σαν είστε εσείς ο πελάτης. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις στον εαυτός σας όπως:

 • Τι θα θέλατε να βρείτε στην ιστοσελίδα που επισκέπτεστε;
 • Πόσο εύκολα μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτή;
 • Είναι ευανάγνωστη;
 • Έχει υποβοηθητικές εικόνες;
 • Έχει όμορφα γραφικά που δεν κουράζουν;
 • Έχει κείμενα που δίνουν την πληροφορία που θα αναζητούσατε αν ήσασταν εσείς ο πελάτης;
 • Είναι εύκολο διαβάσετε τα κείμενα στην ιστοσελίδα;

Αυτές είναι λίγες μόνο ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας, καθώς γράφετε κάποιο κείμενο για την ιστοσελίδα σας.

Αν θέλετε πραγματικά να καταφέρετε να εντοπίσετε τις ανάγκες των πελατών σας, τότε κάντε το καλύτερο που μπορείτε για να σκέφτεστε όπως εκείνοι.

Πως μπορείτε να έχετε περιεχόμενο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών σας;

Στην Site-Forge δημιουργούμε ιστοσελίδες έχοντας υπόψη όσα ήδη αναφέραμε, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να κατανοήσουμε τόσο τους δικούς σας στόχους, όσο και τις ανάγκες των πελατών σας.

Το περιεχόμενο των ιστοσελίδων σας όμως, είναι κάτι που δημιουργείται σε συνεργασία με εσάς. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες συμβουλές για επιτυχημένο περιεχόμενο:

 • Μην προσπαθήσετε απλώς και μόνο να πουλήσετε.
 • Μην περιαυτολογείτε και μην χρησιμοποιείτε δυσνόητες τεχνικές ορολογίες και εκφράσεις.
 • Εξηγήστε με απλά λόγια και απλούς τρόπους, τι μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας.
 • Όταν γράφετε κείμενα, φροντίστε να είναι ορθογραφημένα, κατανοητά, απλά και φιλικά.
 • Αν θέλετε να χτίσετε μια πιο στενή σχέση με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να διηγηθείτε μια ιστορία σε σχέση με την επιχείρηση σας.
 • Δημιουργείστε εμπειρίες, σχόλια, η βίντεο ικανοποιημένων πελατών. Μπορείτε επίσης να έχετε μια στήλη με κριτικές για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.
 • Να θυμάστε ότι κάθε δευτερόλεπτο είναι σημαντικό, συνήθως οι χρήστες δεν παραμένουν για πολύ χρόνο στα site. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι εικόνες, οι επικεφαλίδες και η σαφής πλοήγηση να τους βοηθούν να βρίσκουν ακριβώς αυτό που αναζητούν πριν φύγουν.

Η Σημασία του Επαγγελματικού Σχεδιασμού

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει επαγγελματικός σχεδιασμός στην ιστοσελίδα σας, απο την αρχή ως το τέλος. Απο τα γραφικά έως και τα κείμενα και τον τρόπο που αυτά είναι γραμμένα.

Για περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με τη σημασία του επαγγελματικού σχεδιασμού Διαβάστε το άρθρο μας η σημασία του επαγγελματικού σχεδιασμού ιστοσελίδων 

Μπορείτε να τα καταφέρετε με επαγγελματικό περιεχόμενο απο την Site-Forge

Με τη βοήθεια της Site-Forge  μπορείτε να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας βάσει την επιχειρηματικών σας στόχων σε συνδυασμό με τις ανάγκες των επισκεπτών σας.

Αν έχετε μια τέτοια ιστοσελίδα ή ένα e-shop που προσφέρει αυτού του είδους εμπειρία στους χρήστες, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πραγματικά πολύ μεγάλες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες συμβουλές και για να δημιουργήσουμε για εσάς την ιστοσελίδα και το περιεχόμενο που θα καταφέρει να αναδείξει την επιχείρηση σας με τον πιο αποδοτικό τρόπο.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top